Treceți la conținutul principal

10 cultivatori de paulownia de la care ai ce invata

In 2018 deja sunt multi cultivatori de paulownia in Romania de la care ai ce invata daca te gandesti sa afli mai multe despre cum poti dezvolta si tu arborele cu cea mai rapida crestere de pe planeta.

Evident, exista secrete, exista proceduri si tehnici specifice cresterii arborelui de paulownia ce numai de la cultivatorii de paulownia consacrati le poti afla, iata de ce ne-am gandit sa-ti facem cunostinta cu ei astfel incat sa-ti fie cat mai usor sa-i contactezi si sa castigi experienta.



In lista ce va urma ordinea nu conteaza, din punctul nostru de vedere fiecare cultivator de paulownia e diferit si fiecare are ceva folositor sa te invete.

1. Adriana Alexandru. O gasesti pe facebook sau youtube si exista in aceasta lista pentru pasiunea ce a pus-o in dezvoltarea complet ecologica a arborelui de paulownia.

I-am urmarit multe dintre video-urile postate pe youtube si credem ca acestea pot fi sursa de inspiratie si pentru tine. Vom publica unul dintre ele aici ce credem ca e reprezentativ pentru a intelege mai bine optica intreprinzatorului din Romania in ceea ce priveste dezvoltarea arborelui de paulownia.



S-ar putea sa-ti placa si acest articol - De ce Paulownia?

2. Lucian Covaci. Il gasesti pe facebook sau youtube si pe site-ul lui si exista pe acesta lista dat fiind ca a fost unul dintre primii cultivatori de paulownia gasiti de noi in cautari pe youtube.

La fel ca si in cazul Adrianei vom publica aici un video de pe canalul youtube al lui Lucian ce ni se pare extrem de edificator pentru cei ce doresc sa porneasca cultivarea arborelui de paulownia germinand seminte de paulownia in apa apoi repicandu-le in pamant.  Filmul are 70.000 de vizionari si probabil merita atentia ta.




3. Pecho Iosif. Il poti gasi pe facebook pe pagina sa Paulownia Green Forest si exista in aceasta lista pentru faptul ca e deosebit de dedicat si pune multa pasiune in tot ceea ce priveste multiplicarea arborelui de paulownia.

Vom publica aici o poza a lui de pe facebook inserand codul ce ar trebui sa te duca exact la el astfel incat sa poti sa-l cunosti si sa vezi mai multe din realizarile lui.






4. Andrei Apetrei. Il poti gasi pe facebook sau pe google plus si daca ar trebui sa-ti spun de ce Andrei exista pe aceasta lista probabil nu mi-ar ajunge un articol. Desi un caracter sever, taios si mereu pregatit sa critice, ar merita probabil locul unu in aceasta lista pentru indelungata sa experienta in ceea ce priveste hibrizii de paulownia.

Voi insera codul unei poze de pe facebook, totusi daca vrei sa-i vezi activitatea in ani de zile poate mai nimerit e google plus



5. Misu Mitco Mihai. Il gasesti pe facebook pe profilul personal sau pe pagina consacrata de facebook - Paulownia West Romania. Misu este pretutindeni, activitatea sa fiind deopotriva in pepiniera si plantatii, vom publica aici un film de pe facebook sa-ti faci o idee despre activitatea sa.





6. Fane Neag. Il gasesti pe profilul personal de facebook sau pe pagina consacrata de facebook Fan Paulownia. Exista in aceasta lista datorita perseverentei si muncii lui in dezvoltarea unei plantatii tinere de paulownia dar si pentru ca e administratorul unui grup special facebook unde cultivatori de paulownia de peste tot se intalnesc si discuta problemele specifice cresterii arborelui de paulownia.

Vom publica un film facebook cu plantatia sa sperand ca acesta sa inspire si pe altii sa inceapa a cultiva paulownia.




7. Murariu Ovidiu Ionut. Il gasesti pe facebook  si apare aici, pe aceasta lista la fel ca majoritatea celor ce apar aici - pentru indrazneala si pasiunea de a da viata unui vis comun tuturor - acela de a cultiva cu succes un arbore ce nu e nativ din Romania dar care e considerat a fi foarte valoros.

Bine, foarte multi il stiu pe facebook si ca omul cu paulownia cat galeata, asta vei vedea in pozele urmatoare.







8. Raus George. Il gasesti pe facebook si primul lucru ce te va surprinde vor fi pozele cu fiul lui nu de mult nascut. Desi oricine poate cultiva paulownia, nu credem ca oricine poate transmite asa dragostea pentru copilul lui asa incat suntem convinsi ca George, daca e un tata asa de bun, cu siguranta va avea succes cu plantatia lui de paulownia.

In continuare vei vedea un film cu George pe Dunare si care a strans destule vizualizari cat sa merite postat aici si desigur, asta ne da de inteles ca e un temerar si un curajos apoi o poze cu fiul si plantatia sa.






9. Marius Dabija. Il gasesti pe facebook, pe profilul personal dar si pe pagina consacrata facebook - Paulownia Market. Este de asemenea si dezvoltatorul unui site specializat pentru paulownia - http://paulowniamarket.ro/

Experienta sa il recomanda pe aceasta lista, in continuare vom publica o poza a lui Marius apoi un film video pe facebook ce are peste 40.000 de vizualizari





10. Paul Basoc. Il gasesti pe facebook, pe profilul personal, pe pagina consacrata facebook - Paulownia dar si pe site-ul specializat pentru paulownia - http://www.paulownia-online.ro/.

Il gasesti si pe canalul youtube unde e foarte posibil sa fi vazut deja unul dintre filmele lui video realizate excelent.

Il recomanda experienta indelungata in domeniul infiintarii culturilor intensive de paulownia in Romania.

In continuare o poza cu Paul Basoc si un film video despre debitarea paulownia.





Si cu asta am terminat lista primilor 10 oameni ce pun mult suflet pentru a cultiva paulownia in Romania.

Sper ca acest articol sa fie pe placul tau si sper ca citind ceea ce vom mai scrie sa fii inspirat sa alegi paulownia pentru a cultiva in gradina, parcul, campul tau. 

Te rugam distribuie acest articol pentru ca si mai multi oameni sa stie despre paulownia, despre cei ce pun mult suflet si se dedica total unui viitor verde, curat, nepoluat prin plantarea arborelui de paulownia cat mai intensiv. 



Comentarii

  1. Multumesc mult pentru atentie acordata dar consider ca nu merit acest loc.
    Suntem niste trecatori prin viata mai perfectionisti.
    Cu scuzele mele pentru cei ce i-am criticat dar sigur au invatat ceva.
    Bafta la toata comunitatea si va invit la cel mai bun ulei de canepa din Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Ma onoreaza si ma responsabilizeaza, in acelasi timp.

    Marius DABIJA

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc din inima pentru aprecieri si incurajari, zambesc pentru ca desi sunt cea mai mica si neinsemnata m-ati pus in capul listei! Cred ca ati acordat prioritate doamnelor :) Asa cum spune si Marius Dabija, ma onoreaza si ma responsabilizeaza in acelasi timp!
    Mult succes tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

10 motive pentru care ar trebui sa ai Arborele de Paulownia in gradina ta

Arborele de Paulownia nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta. Daca nu esti convins de asta ne-am gandit sa-ti prezentam 10 argumente ce te pot convinge astfel incat in primavara acestui an sa-ti doresti sa plantezi in propria-ti gradina un arbore de Paulownia sau cum i se mai spune Copacul Printesei. 1. Iti va infrumuseta gradina. Aspectul exotic, frunzele uriase cat niste urechi de elefant si florile mari, violacee cu un parfum suav e posibil sa-i faca pe vecinii tai invidiosi, multi intrebandu-se, si pe buna dreptate, ce fel de copac e. Arborele de paulownia e folosit de foarte mult timp pentru a infrumuseta parcurile, aleile in orase precum Shanghai, China, Kyoto, Tokyo, Japonia, New Youk, USA dar il poti intalni si la noi in Timisoara, Curtea de Arges, Cluj, Bucuresti, Constanta si in general in toate marile orase din Romania. 2. Daca se doreste rapid umbra intr-o curte fara copaci sau cu prea putini copaci, atunci Paulownia este exact ceea ce ai nevoie. Cu un ritm

5 Sfaturi Utile la Plantarea Copacului de Paulownia in Gradina.

E posibil acest articol sa nu fie pentru tine, tu stiind foarte bine despre ce e vorba sau pur si simplu gandindu-te - ''ce mare scofala, e vorba doar de plantarea unui copac''. Si intr-un caz si in altul ar fi bine sa continui sa citesti, e posibil sa-ti verifici astfel cunostintele despre cum ar fi ideal a se planta un arbore de Paulownia. Tot ce am scris mai jos e valabil pentru rasadul, butasul sau tanarul copac de Paulownia de anul 1, 2 sau 3. Afla de ce paulownia. 1. Unde il plantezi? Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este UNDE il plantezi? In ce parte a gradinii? Pai considerand ca va creste mare, ca are o anume predilectie spre dezvoltarea ramurilor pe orizontala mai ales ca e posibil ca tu inca sa nu stii sa-l ''coafezi'' ti-am sugera sa-l plantezi la o distanta considerabila de gard (de gardul vecinului mai ales pentru ca exista legi in sensul asta), de alti copaci, de casa, de fantana, de suprafete cultivate,  betonat

Cum se Germineaza Semintele de Paulownia in Apa

Este posibil sa cresti plantele necesare infiintarii unei plantatii de Paulownia folosind seminte de Paulownia, germinandu-le in apa. Pentru a germina seminte de Paulownia in apa cu succes ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1. Seminte de Paulownia. Le gasesti pe Internet cautand in Google sau poti sa folosesti selectia globala facuta de noi - 100 de pagini de facebook despre Paulownia luaind contact cu vanzatorii consacrati si cumparand seminte la pretul dorit de tine. Seminte Paulownia Tomentosa 2. Un recipient de sticla. Poti folosi plastic, nu e obligatoriu sa fie din sticla. Poate fi un pahar, un borcan, un platou de sticla. Cand alegi acest recipient gandeste-te ca vei avea nevoie si de o sursa de lumina deasupra lui. Vas de sticla cu seminte de paulownia 3. Apa. Unii recomanda apa de ploaie sau de fantana, noi iti spunem ca apa de la robinet e tot atat de buna sau chiar mai buna. Umple recipientul de sticla pana la jumatate cu apa de la robinet. 4